Ajankohtaista

 

Kutsu AREF:n syysajoon 10-11.9.2022

 

Hyvät Alfistit!

 

Tämän vuoden omat ajotapahtumamme talviajo helmikuussa, kevätajelu toukokuussa ja ”pieni kesäajelu” heinäkuussa on saatu pidettyä ilman parina edellisenä vuotena koettujen koronarajoitusten paineita. Vaara ei ole vieläkään täysin ohi, mutta tuntuu että olemme voineet toimia tänä vuonna vapaammin kuin pitkään aikaan. Ajotapahtumissamme on ollut runsas osanotto, ja haluan esittää kiitokseni teille, jotka olette olleet niitä suunnittelemassa ja järjestämässä, sekä kaikille tapahtumiimme osallistuneille.

 

Tämän vuoden ajotapahtumamme jatkuvat vielä syysajolla 10-11.9.2022 Porin seudulla. Timo ja Anne Hietalahti ovat suunnitelleet kaksipäiväisen retken, jossa on hieno ajoreitti ja mielenkiintoiset käyntikohteet. Hotellimajoituksen (Virkistyshotelli Yyteri) kovan kysynnän vuoksi syysajoon tulee ilmoittautua jo 10.8.2022 mennessä, joten varoaika ilmoittautumiselle on valitettavasti hiukan lyhyt. Toivomme kuitenkin, että mahdollisimman monet pääsevät osallistumaan syysajoomme. Ohjeet ilmoittautumiselle, ajoreitti, vierailukohteet sekä tiedot majoituksen varaamisesta ja ruokailuista on esitetty alla olevassa syysajon ohjelmassa.

 

AREF:n syysajon ohjelma – 2-päiväinen retki Porin seudulle 10-11.9.2022:  

 

Lauantai 10.9.2022:

 

9.30-10.00 Kokoontuminen Yyterin Virkistyshotellin (Sipintie 1) parkkialueella.

 

10.00 Meri-Porin kiertoajelu Huvikummuntie, golfkenttä, Mäntyluoto, Kallo, Uniluoto, Reposaari. Ajelemme hitaasti letkassa maisemia ihaillen. Kiertoajelun pituus 34 km.

 

11.00-11.30 Vierailemme Junnilan huvilan pihamaalla Reposaaressa. Tämä Suomessa ainutlaatuinen maisemakohde on siitä harvinainen, että samalla pihalla on sekä meri- että järvimaisema. Huvila toimii Porin seurakunnan toimintakeskuksena.

 

11.30-12.00 Reposaaren kiertoajelu Takarannantie, uimaranta, Merimesta, Satamapuisto, vierasvenesatama. Kiertoajelun pituus 6 km.

 

12.00 lounas Ravintola Reposaaressa. Satamapuisto 34, Pori. Pysäköimme Alfat puiston nurmikolle ravintolan edustalle. Tarjolla on kalapainotteinen noutopöytä, karjalanpaistia, lihapullia jne. Noutopöydän hinta on 25 eur/hlö, joka maksetaan 26.8.2022 mennessä AREF:n tilille FI38 2153 1800 0227 40. Ruokailun jälkeen on tunnin verran vapaata aikaa esim. Alfojen kuvaamiseen satamapuistossa.

 

14.30 Maisema-ajelu Ahlaisiin kolmen sillan yli. Porin saaristotie. Matkan pituus 20 km.

 

15.00 Vierailukohteemme on Selivaara Classic-automaalaamo, joka on erikoistunut klassikkoautojen laadukkaisiin maalauksiin ja kunnostuksiin. Lemmenkuja 15, Ahlainen. (www.selivaaraclassic.fi

 

16.00 Nautimme kakkukahvit Wanhassa navetassa (AREF tarjoaa nämä osallistujille). Paikoitamme Alfat kirkon parkkipaikalle ja kävellään kirkolta muutama sata metriä. Tarjolla on kahvi/tee + juustokakku tai tuhti suklaaleivos hintaan 5 eur/hlö. Osoite on Härkyskuja 2, Ahlainen. Ilmoita, jos gluteeniton vaihtoehto välttämätön. 

 

16.45-17.30 Siirrymme letkassa Yyterin Virkistyshotelliin, jossa kirjaudumme sisään.  Pysäköinti hotellin parkkipaikalla on maksullinen, rekisterinumero ilmoitetaan vastaanottoon. Maksuton pysäköinti 150 m päässä hotellista. 

HUOM! Huonevaraukset erikoishinnalla ainoastaan suoraan hotellista kiintiökoodilla "AREF". Ilmoittautuminen viimeistään 10.8.2022 mennessä. Toimi nopeasti. Huoneita ei voi varata netistä tai muista varauskanavista! 

Hinnat: 

- 70,00€/hlö/vrk/H2 (norm. 79,00€/hlö/vrk)

- 120,00€/hlö /vrk/H1 (norm. 149,00 €/hlö/vrk) 

- 153,00€/perhe/vrk/double perhehuone max 2 aikuista ja 2 lasta ( alle 14-vuotta) + lisähinnasta lisävuode kolmannelle lapselle family huoneessa 30,00€/vrk .

Varaukset: Myyntipäällikkö Anne Yli-Kesti, puh. 02-628 5300, mob. 044-416 0229. e-mail: anne.yli-kesti(at)virkistyshotelli.fi.

 

20.00 Tarjottu 3-ruokalajin Illallinen hotellin ravintolassa 52 eur/hlö.

Alkuruoka: 

Talon salaatti kylmähauella ja paahdetulla saaristolaisleivällä, talon leipää ja suolattua voita. 

Pääruoka: 

Loistesiikaa, sienirisottoa, hummerikastiketta, friteerattua porkkanaa TAI 

Härän grillipihvi, hovimestarin maustevoita, vihannekset yrteillä, grilliperunaa. 

Jälkiruoka:

Tyrnibrûlée & talon sorbet.

Valitse ateriavaihtoehto ja varaa myös illallinen ilmoittautuessasi tai viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa. Majoituksen ja illallisen maksaa jäsen itse. Illallisen jälkeen ÖINEN TÄHTIRETKI Yyterin hiekkarannalle, kynttilälyhty mukaan.

 

Sunnuntai 11.9.2022:

 

11.00 Hotellista uloskirjautumisen jälkeen lähdemme letkassa Porin Kirjurinluotoon, jonne ajamme kauneinta reittiä: Pihlavan vanha tie, Pihlavan keskusta, Kyläsaarentie, Ulasoorintie, kiertoliittymästä kolmas erkanemisväylä, Vaasan liittymä vas. ramppiin, Länsitie, (Viitta. oik.ramppiin Luotsinmäki, Pormestarinluoto), rampista vas. Jokisatamantie, Isosannanpuistokatu, Luotsinmäenpuistokatu, Pohjoisranta, kiertoliittymästä oik. Porin silta, oik. Eteläranta, oik. Hallituskatu, oik. Kirjurinluoto, sillan ylitys, vas. Vihertietokeskus. Reitin pituus 19 km.

 

11.30-12.30 Pysäköimme Alfat Kirjurinluodon Ystävyyden aukiolle ja siirrymme tutustumaan Vihertietokeskuksen näyttelypuutarhaan.

 

12.30 Matka jatkuu. Vierailukohteemme on Juseliuksen mausoleumi Käppärän hautausmaalla, jonne saavumme noin kl. 13.00. Pysäköimme Alfamme Tikkulantien puolelta (ABC-liikenneasemaa vastapäätä) hautausmaan parkkipaikalle ja kävelemme (useampi sata metriä) hautausmaan läpi. Liikuntarajoitteisille suositellaan Maantiekadun puoleista parkkipaikkaa, jolloin kävelymatka mausoleumille on lyhyempi.

 

Infoa mausoleumista: Porilainen liikemies Fritz Arthur Jusélius rakennutti tämän Suomen oloissa ainutlaatuisen hautakappelin 11-vuotiaana tuberkuloosiin kuolleen tyttärensä Sigridin viimeiseksi leposijaksi. Sigridin ja Fritz Arthur Juséliuksen sarkofagit ovat mausoleumissa nähtävillä. Sigridin äiti ja sisko on haudattu Pienen Kappelin läheisyyteen sukuhautaan. Juséliuksen toisen vaimon hauta on myös Pikku kappelin läheisyydessä ja kolmas vaimo mausoleumin pihamaalla.

Uusgoottilaista tyyliä olevan mausoleumin suunnitteli tunnettu kirkko-arkkitehti Josef Stenbäck. Mausoleumin pohjalaatta valettiin 1900-luvun taitteessa. Alun perin mausoleumia koristivat Akseli Gallen-Kallelan maalaamat freskot. Freskojen tuhoutuminen alkoi kuitenkin jo vuonna 1903. Keskihallin freskojen mennessä todella huonoon kuntoon, ne korvattiin vuoteen 1925 mennessä yksi kerrallaan kuvanveistäjä Emil Cedercreutzin pronssireliefeillä. Nykyiset freskot ovat vuosilta 1933–1939 taiteilija Jorma Gallen-Kallelan maalaamat isänsä Akseli Gallen-Kallelan luonnosten mukaan.

 

14.00 Omakustanteinen päätöslounas Pizzeria Ritas Placessa, Makasiinintie 2.

 

Ilmoittaudu syysretkelle viimeistään 10.8.2022 mennessä timo.hietalahti@dnainternet.net

Kiitos vierailust Porii ja turvallist kotimatkaa kaikil Alfisteil! Tervetuloo toisteki!
 

 

Tervetuloa AREF:n syysajoon!

AREF / Hallitus / Jukka Tammisto

 

AREF / Hallitus / Jukka Tammisto