top of page
Taustakuva AREF www-sivuille _edited.jpg

Jäsenlehti

Jäsenlehti Entusiasti

AREF:n jäsenjulkaisun Entusiastin ensimmäiset kaksi numeroa ilmestyivät jo vuonna 1994. Aluksi lehdet olivat yksivärisiä monisteita. Alkuvuosina tarvittiin muutamilta jäseniltä rutkasti ”entusiasmia”, kun seistiin tuntikausia kopiokoneen äärellä tulostamassa A3-kokoisia sivuja 2-puolisina ja lajiteltiin sivut numerojärjestykseen sekä nidottiin yhteen. Olimme myös joidenkin liikeyritysten (kuten silloinen maahantuoja Italkon Oy) hyväntahtoisuuden varassa, kun ne antoivat meidän käyttää kopiokoneitaan.

 

Numerosta 1/1997 lähtien Entusiasti monistettiin nykyaikaisemmalla painotekniikalla pienissä monistamoissa (kuten Itä-Helsingin Monistus Oy) vain kansilehden ollessa värillinen. Numerosta 4-2005 lähtien lehti oli kokonaan nelivärinen ja se painettiin kirjapainossa. Numerosta 1/2017 lähtien paino on hoitanut lähetyksen jäsenille.

 

Jäsenlehtemme Entusiasti on päätetty tehdä toistaiseksi kahdesti vuodessa – keväällä ja syksyllä. Jäsenlehti palvelee kaikkia jäseniä ja se on siten meidän kaikkien yhteinen projekti. Ei ole tarkoitus, että vain jotkut harvat toimittavat siihen kirjoituksia ja kuvia. Hallitus toivoo, että osallistut tähän. Entusiasti-lehti on oivallinen väline dokumentoida harrastustasi. Samalla ilahdutat muita jäseniä. Lähetä aineisto sähköpostina toimitukseen osoitteella hallitus@aref.fi tai jaatinen@aref.fi. Kuvat lähetetään erikseen (ei tekstiin upotettuna) eikä niitä saa käsitellä etukäteen mitenkään. Lehden taittaja tekee muokkauksen.

 

Seuraavat jäsenet ovat muokanneet ja taittaneet Entusiastit painokuntoon joidenkin osallistuessa myös artikkelien tekoon:

 

Numerot                             Kpl                 Taitto

1/1994-4/1996                   10                  Timo Heikkinen

1/1997-1/2000                   13                  Hannu Putkinen

2/2000-3/2010                   42                  Reima Flyktman

4/2010-2/2013                   11                  Tommi Pohjakallio

3/2013-2/2014                    3                   Vesa Sorvoja

1/2017-                               2 …               Reima Flyktman, Kuvakenno Graphics

 

Vuoden 2017 loppuun mennessä on ilmestynyt 81 Entusiastia. Kerholehtemme on yhdysside jäsenten välillä ja tuo harrastuksemme kotiin myös niille, jotka eivät usein osallistu toimintaan. Joitakin vanhoja numeroita on vielä saatavilla ja jäsenet voivat niitä ostaa hintaan 2 euroa/kpl.

bottom of page